Wat? Een boot?

De vraag naar plezierboten is bijzonder groot dit jaar.

Dat komt natuurlijk omdat alle vakantiereizen naar het buitenand teruggeschroefd zijn naar een vakantie in “Hinter-Garten” of “Le Jardin du Maison”.
Al of niet met een bak vissen in de tuin.

Net zoals de dierenasiels. Geen tekkel meer te vinden, want we zijn allemaal aan het wandelen nu, en met een hond is dat natuurlijk veel gezelliger.

Dus overweeg je een boot te kopen. En ga je lekker dobberen in overbevolkte buurt-slootjes. Leuk voor nu.

Als de teugels worden gevierd, en we kunnen weer wel over de grens vakantie vieren, zit je opeens met een boot waar je niets meer mee gaat doen.
Maar een boot kost je een paar honderd euro per meter per jaar. Dus wel zonde.

En die trouwe hondeblik als ‘ie weer in zijn asielhok zit kost ook een paar maanden om uit je gedachten te vervagen.

Het alternatief?
Ik zou je adviseren om het anders en efficiënter te doen. Hondje uit het asiel blijft een goed idee. Ook als het weer zwaar naadje is.

Maar die boot, nee. Huur er af en toe eentje (hotel Rijper Eilanden bijvoorbeeld).
Besteed je tijd en je centjes juist aan iets waar je in gewone zomers en wat koudere voorjaar- en najaarsdagen ook iets aan hebt.
En waarmee je juist over de grens kunt. De Eifel, of Zuid Spanje, hmm?

Je raad het al.. een motorrijbewijs.

Wij van Verkeersschool Rob Kemp hebben het al vele malen uitgetest. Motorrijden voor je plezier is de ultieme vorm van ontspanning.
Zeker als je je vakantietijd eraan besteed. En niet alleen in het buitenland.

Twee uur binnendoor naar Midden-Beemster bijvoorbeeld. Of bij Kolhorn in de buurt ga je de West-Friese omringdijk op in de richting ’t Zand.
Begint het al te dagen? Binnen ons eigen achterland, of toeren door bergachtig gebied. Een paar uur, of een paar weken, het is allemaal goed.

Toeren op je motor is een mini-vakantie, dus heb je van een rijbewijs vele malen meer plezier dan een kuipje tupperware waar je jaarlijks een bak geld aan kwijt bent.

Wij zijn weer aan de gang, en hebben een extra motivatie om er weer tegenaan te gaan. Het CBR begint ook weer langzaam op stoom te komen, dus alle signalen staan op groen om met je rijbewijs te beginnen. OF aan Rob vragen wanneer de eerstvolgende Stoer Sturen dag weer gaat beginnen.

Of niet natuurlijk. Veel plezier met je boot dan, en hou hem netjes.

Oh, en vergeet je je Kazan niet uit te laten?