Rijbewijs B – Auto

Rijbewijs B

Deelnemen aan het verkeer is door de jaren heen complexer geworden, en  het eind is voorlopig niet in zicht. We zien dit doordat opleidingen voor auto langer duren om voldoende voorbereid het examen te doen. Dat moet beter vinden wij.

Om deze reden focussen we ons volledig op opleidingen voor het motorrijbewijs

Hoe zit dat? Zijn wij geen rijschool dan?

Ons uitgangspunt is dat we onze cursisten een verkeersopleiding geven. En dat kan het beste als het verkeer “dichtbij” is.
Je moet het voelen. Als het waait, of mooi weer is dat verschil voel je. Dat beleef je met al je zintuigen.

In een auto ben je van de wereld afgeschermd, en zo mis je een fundamentele ervaring die bij het verkeer hoort.

Dus ja, we zijn een verkeersschool! We willen je de best mogelijke rijopleiding geven, en dat is dus op de motor. Door te focussen op motorrijlessen is juist dit element versterkt.

We werken vanuit de zekerheid dat een van onze cursisten met een motorrijbewijs op zak in één keer voor zijn B rijbewijs zal slagen. Je bent dus per saldo goedkoper uit als je de volgorde omdraait en EERST je motorrijbewijs haalt. Daarna hoef je alleen maar te leren hoe je met zo’n auto omgaat. Verkeerstheorie en -praktijk heeft immers voor jou geen geheimen meer.

Beginnende verkeersdeelnemers nu zullen over een 10- tot 20 jaar een hele andere verkeerssituatie zien. Elektrisch rijden, computers die het van je overnemen enzovoort.

Mensen die leren autorijden in autonome voertuigen zullen het verkeer helemaal niet meer leren of begrijpen. Hoe je Google de opdracht geeft om naar een bestemming te rijden wordt belangrijker.

Denk eens na, je kunt dan niet rijden als je mobiele netwerk het niet doet, en andere gekke situaties.

Zou je dan niet willen dat je door een sterke opleiding bent voorbereid op die toekomstige situatie? 

 

Eerst motor, dat is het beste fundament