Op slot met die bende !

Er zijn nog plaatsen in Nederland waar je via de tuindeur bij je buurman binnen kunt stappen, of je fiets zonder slot gewoon op straat kunt laten staan. Maar dat is niet altijd zo geweest, en in de historie is dit ook altijd wel een uitzondering geweest.

Zo ook het Internet. Of computeren in het algemeen. Het eerste virus was een geintje in een of andere universiteit om de core van een mainframe te kapen. All good fun, zeg maar. Nu een van de grootste bedreigingen die je maar kunt bedenken.

Het gaat allemaal om vertrouwen. Vertrouwen dat je eigen webbrowser je geen oor aannaait door virussen naar binnen te sleuren, maar ook om te weten dat de site waar je bent ook echt de site is die je wilt bezoeken.

Daarom hangt er vanaf vandaag een hangslotje aan onze website. We hebben een SSL certificaat op de site gezet. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Wat dan weer het HTTPS protocol mogelijk maakt.

En zo is de website van Verkeersschool Rob Kemp weer helemaal bij de tijd, veilig en vertrouwd.

[Pff.. veilige sokken.. wat heeft dat nu met interneppen te maken.. Kom, we doen nog een stukje verkeersdeelneming.. links…]