Historie


De rijschool heeft een beste historie. Ik stel me graag aan je voor:

Het rollend materieel

Mijn naam is  Rob Kemp.
Ik werkte bij de HuBo bouwmarkt toen ik zelf bezig was mijn rijbewijs te halen. Het leukste eraan vond ik de theorieles, en vooral de manier zoals dit gepresenteerd werd kon ik waarderen.

Na het behalen van mijn rijbewijs bleef het contact met de rijschool. Wat klusjes gedaan, bakkie, babbeltje … tot het moment dat ik de opmerking kreeg:”…. joh, ik weet dat je al een tijd met het idee speelt om les te gaan geven.. gewoon doen !”

Ik had al tien jaar een vaste baan, dus ik voelde me behoorlijk uitgedaagd. Maar het bleef knagen, dus toch begonnen om de papieren te halen die ik nodig had voor een rijschool. Tijdens de studie raakte ik bekend met de rijschoolwereld in het Helderse. Allemaal concurrenten natuurlijk, maar toch een collegiale club.

Op een gegeven moment kreeg ik een tip dat er een vacature was bij een rijschool in Alkmaar. Toen moest ik wel gaan opzeggen bij de Hubo en ben ik in het diepe gesprongen.

Na een jaar was ik het pendelen tussen Den Helder en Alkmaar zat. Toen heb ik de grote stap gewaagd naar een eigen rijschool starten. Ik had binnen een jaar een volle agenda, dat ging supergoed! Hartstikke stoer om rond te rijden met je eigen les-auto!

Ondertussen was ik gebeld door mijn opleider die wist dat ik gek was op motorrijden en daar gingen we weer. Elke maandagavond in de schoolbanken, instructie-papieren halen voor de motor. Al snel kwam daar mijn hart te liggen, motorrijden is GEWELDIG !

Niet lang daarna heb ik mijn eerste volgmotor en lesmotoren gekocht, en gaan!!!

Net als je gewone rijbewijs, zijn je instructiepapieren het begin. Als je ambitieus bent wil je verder. Op zoek naar vervolgstudies kwam ik uit bij de KNMV. Daar aangemeld ben ik vervolgcursussen gaan doen en zo werd ik KGI instructeur. Dat is weer net een stapje hoger als standaard instructeur.

Daarmee kon ik ook vervolgopleidingen geven voor de motorrijder en daar is veel behoefte aan!
Kijk hiervoor ook eens naar mijn Stoer Sturen pagina.

Dit was meer dan twintig jaar historie in een notendop. Wat er allemaal in detail is gebeurd, zal ik hier niet vermelden; dat kost je een week om te lezen en daar kwam je vast niet voor!

De missie van Verkeersschool Rob Kemp

Veilig rijden is altijd de kern geweest van mijn opleidingen. Je zult merken dat ik in mijn opleiding vaak refereer naar samenwerking. Want dat is deelnemen aan het verkeer. Je zit in een team van steeds wisselende samenstelling en (letterlijk) verschillende doelen.

Veilig rijden wil niet zeggen dat je langzaam moet rijden en een rubberen nek moet hebben. Vlot door het verkeer sturen is heel goed mogelijk als je de spelregels uit het boekje tussen de oren hebt, en daarnaast het inzicht in ‘het spel’ hebt verkregen. En je zover krijgen is het doel van de opleiding.

Veilig rijden, Vlot in het verkeer en met Inzicht achter het stuur zijn de pijlers van dit fundament.

Jou de best mogelijke rijopleiding geven.
Dat is onze missie

Jullie Instructeur Rob Kemp