Bijzondere Verrichtingen


Op deze pagina wat bewegende beelden over de bijzondere verrichtingen waarin we je opleiden. Hier oefenen we veel en vaak in. Hoe makkelijker jij op de motor zit, hoe meer aandacht je hebt voor het verkeer.

Het heeft zin om hier erg je best op te doen. Je zult merken dat Verkeersschool Rob Kemp hier veel aandacht aan besteedt.

Halve draai

Ook wel “straatje keren” genoemd. Als je de techniek beheerst, dan is straatje keren niet moeilijk meer. Ook niet met een passagier of kampeeruitrusting achterop.


Achtje draaien. 

Als je de  halve draai beheerst, is een achtje niet veel moeilijker.


Slalom

Lekker los uit de heupen, netjes de motor om de pylonen. Hiermee leer je counter-steering. Counter steering komt later ook van pas bij de uitwijk manoeuvres


Remproef

Rijden is leuk, maar ergens moet je ook eens stil staan. Soms onverwacht!


Uitwijken

Jij let op. Je moet wel. Je hebt niet de luxe van een verwarming, veiligheidskooi, ruitenwissers, noem maar op. En daardoor zie je ook eerder dan een ander dat er een obstakel op je pad zit. Geen tijd voor een noodstop? Dan uitwijken!


Verlaten parkeervak 

Bakkie koffie gedaan en misschien zelfs een puntje appeltaart? We gaan weer op weg. Als een blinde wegrijden is nog steeds een veel voorkomende oorzaak van aanrijdingen. Dus, hier besteden we ook aandacht aan.


Alles eens achter elkaar zien? Dat kan !

Maar, vanaf je beeldscherm naar motorrijden kijken, hoe saai is dat!

Neem voor het echte werk contact met ons op!