Rijbewijs A – Motorrijbewijs

Rijbewijs A

Motorrijden is al jaren enorm populair. Logisch, want op de motor voel je je vrij. Het is heerlijk om te toeren over binnenwegen en dijken, langs riviertjes of door de bossen. Met je motorrijbewijs kom je nog eens ergens !

Motorrijden heeft echter ook een keerzijde: als motorrijder moet je net even meer ‘snappen’ van het verkeer. Een auto kan niet omvallen, een motor wel. Dus motorbeheersing en verkeersinzicht zijn belangrijke aspecten van motorrijden.

Daarom verzorgt Verkeersschool Rob Kemp voor jou een professionele motorrijopleiding die vooral gericht is op het veilig en zelfstandig met een motor kunnen rijden. We leiden je niet alleen maar op voor het praktijkexamen, nee wij gaan veel verder. Hierdoor zul je in een onverhoopte noodsituatie het hoofd koel, en de motor heel kunnen houden.

Kleding: Op onze verkeersschool zijn helmen, handschoenen en motorjacks in diverse maten aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen motorkleding meenemen naar de rijles. Onze motorkleding is van Rob’s Accessoires ’t Zand.

Motoren: Er wordt gelest op Honda motoren. We hebben de beschikking over zowel tour als chopper-modellen. Je favoriete motor staat er vast wel tussen.

125cc. Licht, maar pittig!

Natuurlijk is Verkeersschool Rob Kemp helemaal klaar voor het nieuwe motorrijbewijs met een prachtige 125cc motorfiets.

SYM_1

SYM_2

 

 

 

 

 

Stap voor stap: De eerste les(sen) worden gegeven op een motoroefenterrein. Deze lessen staan geheel in het teken van voertuigbeheersing, zoals: remtechniek, slalomrijden, achtjes draaien, motorgymnastiek enz. Als je de motor beheerst en jezelf zeker voelt, gaan we de openbare weg op.

We beginnen op rustige wegen en zullen daarna stap voor stap alle aspecten van het veilig motorrijden behandelen en natuurlijk rijden we ook enkele examenroutes.

KNMV Instructeur: De motorrijlessen worden bij onze verkeersschool gegeven door een speciaal daarvoor opgeleide KNMV-Instructeur. Deze instructeurs hebben naast hun normale opleiding voor het instructeursdiploma ook nog een aanvullende opleiding

Het motorrijbewijs komt je niet aanwaaien, maar met een goede instructeur ben je op de goede weg.
Slalom. Het lijkt zo makkelijk, maar er is maar één manier om het goed te doen

gevolgd waardoor zij tot de beste motorrij-instructeurs van Nederland gerekend mogen worden. Een KNMV-instructeur zal er alles aan doen om in een zo’n kort mogelijke tijd een echte motorrijder van je te maken.

Natuurlijk begeleidt de instructeur je tijdens het lessen vanaf een volgmotor en geeft je de aanwijzingen via een portofoon.

 

Tot slot: de prijs! Ook onze prijzen zijn duidelijk en helder:
€ 39,00 per uur (een vol uur van 60 minuten)

 

Hieronder zie je waar je dat allemaal voor doet !

Tip: Theorie leren uit een boekje is zoo twintigste eeuw! Wat dacht je van een on-line mogelijkheid waar je gemakkelijk en snel de theorie tussen de oren kunt krijgen. Bezoek Theorie leren en oefenen en doe het proefexamen !